tirsdag 31. juli 2012

Roser og blomster fra hagen!


 Deler noen blomsterbilder fra hagen min. Siden april og frem til nå har jeg gått fra å ha kun en stor gressplen uten noen blomsterbed eller blomster. Jeg har plantet og jobbet i hagen nesten hver dag været har tillatt det for å få plante frø og busker. I løpet av sommeren har jeg anskaffet med 5 roser. Blant en av dem er New Dawn.
New Dawn har herdighet 6 og kan bli 3-4 meter høy. Den egner seg godt i litt værhardt klima. Jeg har blitt anbefalt av en venninde som er blomsterekspert å dekke den til med litt mose eller granbar før frosten setter inn. Jeg har hørt at barfrost ikke er så gunstig for roser. Rosene på New Dawn er iallefall store fylte med en god svak duft. Fargen er lys lys rosa. Et syn for øyet!


 
 Noen flere blomster fra hagen! Disse har jeg fått fra en god nabo på familiegården. Hun har drivhuset fult av sommerblomster som hun får frem fra frø hun kjøper. Hver vår kan jeg gå å plukke så mye jeg vil fordi hun har alltid "allllllt for mye":) :)


 Denne potetplanten har fått en hard start! Da jeg kjøpte den blomstret den som bare det. Den fikk plass i en gammel potte på verandaen. Men så fikk våres 2 hunder fatt i den. Jeg var sikker på at den bare kunne kastes, slik så den ut. Men så plantet jeg den ut å nå står den i full blomst,igjen! Morro! Den er jo så fin!
 Her er en annen rose. Masse nye små roser venter på å springe ut!
Denne rosen her er en potterose som har blomstret i hele sommer! Jeg fikk hjelp til å beskjære den slik at den fikk muligheten for å vokse seg stor. Noen sier at potteroser kan overvinter, jeg har aldri prøvd. Noen som har tips? Kunne tenke meg å beholde den for den lukter sååå godt!!

søndag 29. juli 2012

Skattejakt en regnværsdag!


Sommeren her på sør-vestlandet har ikke vært mye å skryte av. Regn,regn og atter regn.! Mange solskinnsdager har vi ikke hatt og dagene kan bli litt kjedelige når det bare drypper ute. Kaldt har det også vært! Når det regner syns jeg det er så spennende å krype opp på bestemors loft! Hun har et stort hus som gjemmer mange skatter. Huset har nemlig masse rom, og både loft,kryploft og kjeller. Her er det mye å utforske.


Helt fra jeg var liten har jeg elsket det store gamle huset. Det var så spennende å utforske skap og skuffer og finne hemmelige rom. Vi hadde vårt eget barneværelse når vi sov hos oldemor og oldefar. Et nydelig lite værelse rett over gangen. Har har vi mange gode minner fra barndommen!

 Når man da har blitt eldre og de gamle er borte er det så koselig å være der å mimre over de gamle gode tider da vi var barn. Minnene sitter i hver en krok i huset som er over 250 år gammelt.

Forleden dag tok jeg en tur innen huset og denne gangen var det et gammelt kott som sto for tur. Jeg trodde jeg hadde sumfart hele rommet før men jammen fant jeg ikke mye fint denne gangen også. Blant annet denne gamle saken på bildet. En liten skål til å ha salt/pepper i med bærehank. De to andre små krukkene som står oppi har jeg ikke sett før. Den ene har en liten diamantkork, ligner en gammel parafymeflaske mens den andre har en bitte liten skje oppi. Noen som har sett noe lignende?
Jeg fant også en del hardangerduker og gammle lommetørkler og klær samt noen kjempegamle hekla hansker.Nyyydelig!
Bildet "kan du inte tala" fant jeg også. Nydelig innrammet i en gammel brun treramme.

lørdag 28. juli 2012

Gjenbruk i drivhuset


Jeg har som tidligere nevnt et søtt lite drivhus i hagen. Dette fikk jeg av min kjære til bursdagen og det blir flittig brukt. I drivhuset har jeg en del gjenbruksfunn og litt arvegods. Her er det deilig å sitte å nyte hagen og naturen rundt. Selv når det regner.








 Etter at alle blomstene flyttet ut i hagen ble det liksom litt tomt. Derfor passet det bra å hente inn litt blåklokker! Så nydelige blomster! Bare synd de ikke holder så lenge i vase....Duken er også et gjenbruksfunn fra en bruktbutikk i nærheten. Utrolig flott håndarbeid.

Den lille komoden fant jeg på finn.no. Den er en gammel vaskevanns kommode. Løfter du låkket er det plass til vaskevannsfatet og muggen holder til i skapet under. Jeg har både mugge, fat og en gammel påtte i emalje som passer fint til. Gammel emalje er bare så flott! Elsk......

I dag har meg og min kjære laget saft på skikkelig gammelt vis! Vi plukket bærene fra vår hage og mammas. Fikk 7 flasker deilig saft som kan nytes gjennom vinteren!

Nå dukes det for film og lørdagssnop her i huset.
Ha en fiiiin kveld, allesammen!

søndag 15. juli 2012

Ullared og god svensk loppis!

Tilbake fra en koselig snartur ned til sverige!  Shopping på Gekås, Svinesund og litt loppis. Fant en del fint håndarbeid som jeg er så glad i. Var masse fint til en slikk og ingenting. Men fint for oss gjenbruksfrelste! Var mye fint på Gekås, både til hus og hage.... Vel verd et besøk! Bilder får komme senere. Nå er det duket for hjemmelagde rundstykker med agurk fra egen hage! Kooos!

Ha en fin søndagskveld!

tirsdag 10. juli 2012

Forglemmegeisøster og tidlig morgen!

God Morgen!

Deilig tidlig morgen her i huset..Merkes at det er ferie for det er så stille. Deilig å sitte i ro og mak og bare nyte en fridag! Til tross for at været er grått og trist føler jeg på meg at det  blir en deilig dag!


Om litt skal jeg kjøre til min mor som venter med deilig frokost. Vi skal nemlig brygge saft idag, ja det er det som er planen. Hylleblomstsaft minner meg om late, varme sommerdager. Slik vi hadde før da jeg var liten..Da varte sommerferien i en evighet og hver dag var en solskinnshistorie! Nå syns jeg sommerne er meget regnfylte og grå..men heller at våren er varm og fin! Heldigvis!

 Legger ut noen flere bilder som kan kvikke opp en grå regnværsdag. Her ser du en gammel vase fra min oldemors kjøkken. Denne serverte hun sterk solbærsaft til når vi spiste grøt hjemme hos dem.. Gode minner!
Kannen øverst er en gammel kaffekanne fra rundt 1900. Min oldemor fikk denne til bryllupet, det har vist vært arvegods fra enda tidligere familie.
Ha en flott sommerdag!

Pip Home



Etter en lang dag på jobb og etter å ha plantet 100 thuja passer det fint med en kopp te før kvelden. Vi fikk heldigvis opphold mens vi jobbet. Ble veldig bra med thujahekk rundt hagen, jeg er så fornøyd!



Pip Servicet har jeg helt forelsket meg i. Det er bare såå koselig! Jeg startet å samle ganske raskt etter at det kom ut i butikkene og har en del. Ønsker meg veeldig kannen og noen større fat, kanskje til jul???
 Dette fikk jeg til min 24 års dag av min snille sjef. Hun er bare helt fantastisk. Serveringsbrettet fikk jeg av min søster for en stud siden. Det har en søt liten fugl på og ser veldig koselig ut. Jeg elsker å dandere kopper og kar koselig på brett før mat og drikke serveres... Lenge leve serveringsbrettene!!!!!!!!

Imorgen skal mamma og meg lage hylleblomstsaft. Da har jeg fri og skal bare kose meg!

Ha en flott uke alle sammen!!!

mandag 9. juli 2012

Øs pøs og erteblomster

I dag har vi nok en dag med regnvær. Det er meldt ettermiddagsbyger med torden.. best å holde seg innendørs. 
Jeg har en del erteblomster som jeg plantet i vår inne i drivhuset mitt. Til tross for lite sol og varme har de vokst seg ganske store nå, og i helgen flyttet de ut fra det lune drivhuset. Har plantete i gamle dynamittkasser, men disse tåler lite vann så det er best de står tørt under tak.


 Jeg har bestilt alle frøene fra England. Der finnes det masse ulike frø, i ulike farger og varianter. Jeg kjøpte hele 13 poser og hadde små planter i hele drivhuset...Ble masse planter av 13 poser, men jeg har en snill nabo som skulle få planter av meg så de kom godt med..
 Utfordringen med erteblomster er at de må ha nok sollys og nok varme for at plantene ikke skal bli tynne og svake. Varmen ordnet vifteovnen i drivhuset, sola var det verre med. En annen ting er at de bør ha noe å klatre i. Her har jeg bare brukt noe netting. Spørs om den er høy nok om noen uker...
 Flere stiklinger fra drivhuset. Dette er agurkurt! En svær plante med spiselige blomster. Blomstene er lilla /blå og kan brukes i matlaging. Dekorative i salater og på smørbrød.
 Denne sorten er litt spesiell og skiller seg ut fra de vanlige erteblomstene. Denne skal det bli gøy å se hvordan blir når den er voksen....Noen andre som har erfaring med erteblomster?????
Drivhuset som jeg fikk av min kjære til bursdagen i mars... Her ser du hagen. Ikke så mye rundt omkring. Nå ser det ganske annerledes ut. Og planene er mange!!!!!!! Imorgen kommer det 130 thuja busker som skal ramme inne hagen!!! Satser på bedre vær imorgen!
Ha en fortsatt fin regnværsdag!

søndag 8. juli 2012

Bonderomantisk kjøkken

Kjøkkenet mitt er en salig blanding av nytt,brukt,antikk og gammelt interiør! Jeg kan betrakte meg selv som et "kjøkkenmenneske", jeg trives på kjøkkene med andre ord.
 Da jeg flyttet inn på gården var alt hvitt og trehvitt. Jeg har helt til nå nylig overlevd med trehvite karmer og eggehvite vegger....helt til en kveld....
 Da ble det hele malt med en blå farge som jeg lenge har pønsket på. I spannet så den fryktelig ut, men fin , det ble den!
 Her ser du en del av mine bruktfunn, blant annet en tallerkenhylle som jeg fant på loppis.
De små krydderkrukkene fantes allerede på gården og lykken var stor da de åpenbarte seg i et skap.
 Den gamle sengen har jeg kjøpt brukt fra en dame i stavanger, hun mente den var ca 100 år. Den fungerer som en "daybed" og ble flittig tatt i bruk så fort den kom i hus.
Har en del sølvplett med rosemønster som jeg har arvet fra min snille sjef. Kannen er selvfølgelig et bruktfunn og ble med hjem etter sist loppebesøk! Ga hele 5 kr for den, utrolig!!!!!

Snakk om Lykkefunn!!!!!!

Jeg har leenge ønsket meg et moccaservice. Vel å merke ikke hvilket som helst service, men nettopp dette fra Figgjo Flint med kulør. Hjemme hadde jeg et sort et med både kanne, fløtemugge og sukkerskål. Dette er gammelt og min oldefar fikk det i gave fra en mann han underviste i fransk på  40-tallet. 

Jeg har gode barndomsminner fra et slikt service og bestemte meg for 1/2 år siden å starte jakten . Har saumfart Finn.no men oftes har det vært veldig dyrt ellers har selger bodd 50mil unna...å hvem sender noe sånn i posten????


Etter mange oppgitte forsøk ga jeg opp og lete og tenkte at jeg fikk ta til takke med mine "sorte får"! Men så fikk jeg plutselig kjøpe et av en pensjonert dame som aldri hadde brukt koppene sine. De hadde hun fått da hun var liten. (Aldri hadde jeg solgt de!!!!) Damen som het Marianne var mer en gjestfri og det vanket flere små nostalgiske vaser og skåler på meg. Hun hadde nemlig funnet frem en hel kasse med ting jeg kunne få!!! Å ingen kom ut av huset før en kakebit og en kopp kaffe var unnagjort!!! Fantastisk at det finnes slike mennesker!


Så nå er jeg lykelig eier av servicet og jakten på kannen og litt småting kan begynne!!!!
Noen som vet noe mer om disse koppene?


Blomster,saft og lykke!

 Endelig litt sommervarme!

Her på sør-vest landet har vi ikke akkurat hatt den varmeste sommeren til nå. I morgen begynner ferien for mange og værmeldingen viser nå endelig noen dager med fint vær.

Idag har sola steikt på himmelen og det har vært mye hagearbeid på tapeten... og med hagearbeid blir man både sulten og tørst. Så ingenting er vel bedre enn et kaldt glass saft og hjemmelagde isbiter oppi? En skikkelig sommerdrink!
Siden jeg elsker å både jobbe med blomster i hagen , liker jeg vel så godt å lage mat av dem. I år har jeg kun litt urter,grønnsaker og noen spiselige blomster i hagen. Til neste år skal jeg lage en skikkelig kjøkkenhage med alt enn trenger til husholdningen!
Et tips hvis du liker å lage noe av det som naturen har å by på, har du nå muligheten for å høste hylleblomster til saft! Den er lett å lage og smaker kjempegodt. Jeg og min mor skal lage til uka. Her er oppskriften:

Ingredienser

40 blomsterklaser
3 sitroner
2 liter kokende vann
1 ½ kg  Sukker
50 g sitronsyre

Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål. Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene. Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren. Dekk til bøtten/skålen, og la stå i 3 døgn. Sil av. Hell over på grundig rengjorte flasker. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.

Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.

Ha en fin sommer !



Gamle skatter......

Skapet fikk plass på kjøkkenet mitt
Gamle møbler jeg har pusset opp.
Gammelt kjøkkenskap fra rundt 1900



 En av mine store lidenskaper er å finne gamle møbler og ting som har en historie og fortelle..Jeg er så heldig å komme fra en gård som har vært bebodd siden 1700 tallet (som vi vet sikkert). Her finnes det to gamle våningshus som er over 200 år. Her har jeg funnet masse fine gamle møbler og gjenstander. Som dette gamle kjøkkenskapet som du ser på bildet øverst. Dette stammer fra rundt 1900 og var en del av kjøkkeninnredningen på gården. Skapet er håndlaget og var malt i en skjønn grønnlig farge. Men etter flere 10 år i murkjelleren måtte det både vaskes, pusses og males. Det var et fryktelig arbeid, spesielt vanskelig var det å få ut "kjellerlukten" i det....Masse er prøvd å det begynner å hjelpe.

Det flotte hjørneskapet du ser er fra min mors barndomsheim, en gammel lensmannsgård. Her fantes det masse fine skatter og møbler fra svunnen tid.. Uheldigvis var det innbrudd og mye forsvant. Men skapet er i min forvaring nå og har byttet den FRYKTELIGE vinrødfargen i en lettere hvit farge.. Det ble nydelig! Skapet har enda ikke inntatt huset. Det har vært så mange prosjekter ute at jeg ikke har prioritert stuen.. Når det er sommer og fint vær er moralen her i huset UT,UT,UT:)

   
Gammel hjørneskap fra lensmannsgård

                                      Første Blogginnlegg!


Har lenge ønsket meg en blogg. Flere ganger har jeg hatt store planer om å lage en. Endelig er jeg i gang!!!!
Her på denne bloggen håper jeg du vil bli like inspirert som det jeg blir av andres blogger.
Her vil du etterhver kunne finne alt fra loppefunn til hverdagslykke, hage og interiør, oppussing og et og annet tips om hud og hudpleie siden dette er jobben min....


Velkommen skal du være!